Тепловий насос, як це працює?

Теплові насоси повітря-повітря призначені для прямого нагріву повітря всередині приміщення (робота при температурі зовнішнього повітря -30°С). Складається із зовнішнього та внутрішнього блоків. Зовнішній, він випарний блок, розміщується зовні споруди. Саме з його допомогою із зовнішнього повітря вбирається тепло. Це тепло нагріває холодоагент, який закипає, переходячи до газоподібного стану. Потім компресор стискає цей газ суттєво підвищуючи його температуру. Тепло стисненого газу передається в конденсатор (внутрішній блок), що знаходиться всередині приміщення. Конденсатор віддає тепло повітря усередині приміщення. Цей процес відбувається безперервно і контролюється автоматично доти, доки не буде досягнуто заданої температури в приміщенні.

     В силу того, що теплові насоси даного типу нагрівають лише повітря в приміщеннях (відбувається прямий нагрів повітря), такі теплові насоси повітря-повітря можна використовувати тільки для опалення. Тобто для підігріву води у ванній або кухні необхідно передбачити інші рішення.

Принцип роботи теплового насосу повітря-повітря



     Тепловий насос повітря може працювати в режимі обігріву при температурі зовнішнього повітря до -30°С. Це досягається за рахунок зміни продуктивності компресора, використання електричних підігрівачів піддону зовнішнього блоку та застосування технології «теплий старт» (передпусковий підігрів). Під час роботи теплового насоса повітря-повітря у режимі обігріву температура теплообмінника зовнішнього блоку часто опускається нижче 0 °С. Щоб унеможливити утворення льоду на теплообміннику зовнішнього блоку, відбувається перемикання в режим розморожування. Традиційна програма розморожування працює відповідно до заданих часових інтервалів.

Теплові насоси повітря-повітря режим розморожування взимку



     Тепловий насос повітря-повітря може працювати на обігрів взимку як Універсальна Кліматична Система, що підтримує комфортну температуру в будинку цілий рік. У холодну пору року (взимку) теплові насоси повітря-повітря забезпечує опалення, а в спеку працює як звичайний кондиціонер, змінивши циркуляцію фреону на зворотну (випарник і конденсатор міняються місцями). Крім того, практично будь-яка модель має вбудовані функції очищення повітря від пилу, запахів та різних мікроорганізмів.
Широкий вибір кондиціонерів різних типів та виробників у Львові та Львівській області
Кондиціонер для квартири - який вибрати?
Що таке "Спліт-система". Кондиціонери для офісу, квартири та приватного будинку